+46 70-649 20 43
Isak Vahlström

Isak Vahlström

Fågelskådning Lappland

10 mars – 20 juli

Ett ljud når oss… vackert…en fågel… där borta i skogsbrynet. I toppen på en åldrig tjärtall syns den som en liten mörk siluett i den gryende morgonen.

Vi lutar oss fram lite och i tubkikarens lins kommer vi nära den vackra tornfalken. Tydligt ser vi dess skimrande fjäderdräkt och hur strupen rör sig upp och ner i takt med sångens lockande toner.

För de flesta fågelskådare är minnet av den första fågel de fick skåda i en tubkikare något alldeles speciellt. Att nära se och höra en fågel i samklang med sin omgivning, spelandes här och nu, kan tyckas inte allt för märkvärdigt, ändå har sådana ögonblick förvandlat många.

Nedan länkar till aktuella fågelobservationer 

https://artportalen.se


Förslag på tur:

-Den lappländska myrens fågelliv

Se även:

Orrspel


Den Lappländska myrens fågelliv

25 maj – 20 juli      svarthakedopping

I den ljusa vårkvällen beger vi oss till en ostörd vidsträckt myr på Stöttingfjället, ett vildmarksområde med rikt fågelliv som utgör en bra häckningsmiljö för många olika arter. Flera arter av vadare trivs till exempel riktigt bra på den blöta myren.

På kvällen och natten hoppas vi få höra det mystiska ljudet av en ”galopperande häst i skyn”, den spelande dvärgbeckasinens förtrollande läte.

Vi övernattar i tält och äter frukost vid den värmande elden i den tidiga morgonen.

Sedan fortsätter vi utforska området. Med lite tur kan vi få se bland annat Svartsnäppa, Gluttsnäppa, Grönbena, Skogssnäppa, Ljungpipare, Trana, Tofsvipa, Morkulla, Småspov, Storspov, Tjäder, Orre med flera… Även Kungsörn och Fjällvråk har setts i området på jakt efter smågnagare.

Mitt i dagen tänds åter en lägereld och vi äter en stilla lunch medan vi summerar våra upplevelser och erfarenheter av vår fågelskådning.
Därefter tackar vi för oss och börjar återfärden.


Tid: Start i Lilla Annevare, kl. 19.00 dag 1. Återkomst på eftermiddagen dag 2.   tretaig_hackspett

Pris: 1500 kr för vuxna. Barn under 15 år 750 kr.

Ingår: Guide, handkikare, tillgång till tubkikare, tält, liggunderlag, mygghatt, ryggsäck vid behov, frukost och lunch.

Tillval: Sovsäck 100 kr. Regnställ 50 kr.

Ta med: Stövlar, regnställ, myggmedel, sovsäck, underställ att sova i, en varm tröja och gärna en mössa.

Rabatt: 10 % vid längre turer, då flera aktiviteter bokas till en tur. Till exempel med en kanot och bäversafari, tur med häst och vagn, eller en vandring upp på Stora Annevare.

Alternativt boende mellan olika aktiviteter: Tältkåta, flottarkoja eller bekvämt i dubbelrum med helpension eller självhushåll.